dinsdag 13 mei 2014

Onkruid op tafel: Japanse duizendknoopDe plaag van menig tuinier en gemeentelijke plantsoenendienst, de Japanse duizendknoop, is een bron van resveratrol. Een goedje dat ervoor zorgt dat het lichaam minder calorie├źn opneemt en het schijnt ook goed voor het hart te zijn en kanker te voorkomen.
Ook in rode wijn zit resveratrol - net als in pinda's, moerbeien en druiven.

De scheuten van de Japanse duizendknoop zijn goed eetbaar. Oogst ze tussen de 15 en 20 centimeter. De iets dikkere schillen. De smaak is, zeggen ze, beter dan rabarber. Het kan worden gekookt, gestoomd en verwerkt in jams en marmelades, als groente worden gegeten enzovoorts. Het is eigenlijk een behoorlijk gezonde groente, met veel vitamine A en mineralen. En resveratrol.

Ik heb er een crumble van gebakken en die was erg lekker. Het smaakt echt naar rabarber, fris zuur. Het enige nadeel tov rabarber is, dat de schil hard blijft bij koken. De stengel is hol, dus als je de duizendknoop schilt, blijft er heel weinig -soms niets- over. Dat vind ik het enige nadeel van de duizendknoop. Verder is het een geweldig mooie plant en prima groente. De volgende keer ga ik het met een roerzeef proberen.

oogst de jonge scheuten

verwijder blad

en snijd in korte stukjes

meng met frambozen (deze komen uit de vriezer)
en leg er een crumble deeg bovenop. heerlijk!
sommige mensen vinden japanse duivelsknoop een duivels plantje

4 opmerkingen:

 1. Good sharing, you may already know that Resveratrol can improve your heart, your afteries, your weight and your skin. I would like share a good resveratrol supplement which is Vineatrol Mixed Resveratrol, it has six different molecules of Resveratrol for a supplement of unmatched potency. Just 100mg of Vineatrol Mixed Resveratrol offers you more benefits than 100 glasses of red wine and has 20 times the potency of ordinary trans-Resveratrol supplements. Read more at:
  http://kidbuxblog.com/trigger-your-longevity-gene-with-resveratrol/

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed idee een crumbel en evt sap jam healty food ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed idee een crumbel en evt sap jam healty food ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De duizenknoop moet eerst lang gekookt worden. Anders blijft het heel hard.

  BeantwoordenVerwijderen